fbpx
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

St. Broderidag maj 2024

29. maj

Vi udvider St. Broderidag med en dag i forsommeren. Blicheregnen har holdt St. Broderidag i sensommeren hvert år gennem mange år, men grundet den store efterspørgsel udvider vi arrangementet til også at foregå onsdag 29. maj. Museet holder stadig St. Broderidag i august, hvor temaet er Visuel mending.

Rammerne er de samme, som vi plejer. Traditionen tro sætter museet dagen af til broderi i hyggelige rammer. Man kan komme og gå i de timer, man nu har lyst og lejlighed til, og alle kan være med. Hvad enten du er nybegynder eller ekspert, så får du en dejlig dag sammen med andre, der holder af det fine kunsthåndværk.

Vi inviterer en dygtig kunsthåndværker til at stå for indholdet, som præsenteres ved en kort introduktion og igen i år, er vi heldige, at tekstilformidler Renée Heegaard Jespersen fra Tekstilvaerkheegaard har takket ja. Det er en hyggelig dag i skønne rammer, men ikke en decideret workshop.

Inspirationen til forårets Broderidag tager afsæt i den aktuelle udstilling af Grethe Wittrock og filmen “Bastarden”.

Deltagerne skal arbejde med motiver fra hedens planter og rødder. Inspireret af Grethe Wittrocks arbejde med det, der står i skyggen af hedens blomster (rødder og jord), skal deltagerne lære at sy med teknikken “skyggesyning”. Deltagerne bedes huske broderiringe str. 13 cm.

Deltagerne kan købe et kit med materiale og design til en lille broderitaske. Pris 125kr.

Vi sidder i museets have og på gårdspladsen eller i kaffestuen alt efter, hvad vejret tillader. Du kan medbringe dit eget broderi, eller købe en broderikit hos Renée på dagen.

Pladserne bliver optaget efter-først-til-mølle-princippet, så kom i god tid, hvis I vil sidde sammen. Der er pladser både ude og inde. Husk tilmelding på Museumsilkeborg.dk.

Detaljer

Dato:
29. maj
Begivenhed Kategorier:
, ,